Tarih: 24.08.2011 |  Haberler
Libya NATO'ya teslim olmuyor

Libyanın başkenti Trablus'ta NATO uçaklarının 64 hava saldırısıyla harabeye çevirdikleri Bab El Aziziye karargâhını terketmek zorunda kalan Libyalı yurtseverler, NATO'ya ve emperyalizmin beşinci kolu gerici-faşist çetelere karşı direnmeye devam ediyor.

Yeraltına geçen Muammer Kaddafi, radyodan yaptığı konuşmada emperyalist saldırıya asla boyun eğmeyeceklerini, "ya zafer, ya ölüm" şiarıyla sonuna kadar savaşacaklarını açıkladı.

Bingazi'deki kukla Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil, Amerikalı kovboy usulüne uygun olarak, Kaddafi'nin başına ödül koydu; Kaddafi'yi ölü ya da diri getirene iki milyon dinar vereceklerini ilan etti.

Trablus'ta ve ülkenin çeşitli yerlerinde NATO hava filoları ağır bombardımanlarla direnişi ezmeye çalışıyor. Gerici-faşist çeteler de Libyalı sivilleri katlediyor ve yağma yapıyor.

Derinleşen kapitalist kriz ortamında Ortadoğu'yu ve Afrika'yı yeniden fethetme seferini başlatan NATO, Libya petrolünü gasbetmek, Tunus ve Mısır'da sarsılan emperyalist boyunduruğu telafi edecek sağlam bir üsse kavuşmak amacını güdüyor.

Öldürerek, yakarak, yıkarak Libya halkını köleliğe razı edeceklerini sanan emperyalist sırtlanlar şunu bir kenara yazsın: Libya halkı direnmeye devam edecek, ABD ve AB'nin hevesini kursaklarında bırakacak, olası bir NATO "zafer"ini eninde sonunda çökmeye mahkûm geçici bir başarıya dönüştürecektir.