Tarih: 26.08.2011 |  Haberler
Bozışık'ı anıyoruz

TKP'nin ulu çınarı Mehmet Bozışık, ölümünün 13. yıldönümünde Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi tarafından Feriköy'deki mezarı başında anılacak. Bozışık'ı anma etkinliği yarın (27 Ağustos 2011 Cumartesi günü) saat: 11.00'de başlayacak.

Mehmet Bozışık, 1901 yılında Yunanistan'ın Kavala şehrinde doğdu. Tütün işçisi olarak çalışırken dönemin devrimci sendika hareketi içinde komünist düşünceyle tanıştı.1924 yılında Türkiye'ye "mübadil" olarak geldi. Tütün işçiliği yapmaya devam etti. 1927'de TKP'ye üye oldu. TKP'nin 1932'de yapılan 4. Kongresinde Merkez Komite üyeliğine seçilen Bozışık, yaşamı boyunca örgütlü devrim mücadelesinin sağlam bir savaşçısı oldu. Sayısız kez tutuklandı, ağır işkencelerden geçti, 16 yıl hapis yattı.

Gorbaçov revizyonizminin peşine takılan Nabi Yağcı-Zülfü Dicleli döneklerinin tezgâhladığı likidasyona karşı çıkan Bozışık, TKP'nin örgütlü varlığını sürdürmesi için her gayreti gösterdi. Ürün'ün yeniden çıkarılması çalışmalarına katıldı, kadroları ve parti dostlarını kapitalizme ve emperyalizme teslimiyetin yıkıcı sonuçları konusunda uyarmak, birliği savunmak, engin mücadele deneyimini yeni kuşaklara aktarmak için yazılar yazdı.

Mehmet Bozışık'ın fiziki ömrü, 27 Ağustos 1998'de İstanbul Samatya SSK Hastanesi'nde diyaliz makinesine bağlıyken sona erdi. Cenazesi, vasiyetine uygun olarak, parti bayrağına sarılı tabutuyla, dinî tören yapılmadan 30 Ağustos 1998'de toprağa verildi.

Ne var ki, Mehmet Bozışık, TKP'nin 91. yaşını "Likidasyona Son" belgisiyle kutlamaya hazırlanan yoldaşlarının arasında yaşamaya devam ediyor; anısı, bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesini aydınlatmayı sürdürüyor.



Yer: Feriköy Mezarlığı
Tarih: 27 Ağustos 2011 Cumartesi
Saat: 11.00