Tarih: 29.08.2011 |  Haberler
AKP yangına körükle gidiyor

AKP iktidarının içte ve dışta savaş politikası acı sonuçlarını veriyor. Kandil'in bombalanmasına karşı canlı kalkan olmak, Kürt sorununda barışçı çözümü gündeme getirmek üzere sınıra doğru yürüyüşe geçen halkın üzerine polis ve jandarma güçleri dün (28 Ağustos 2011 Pazar) Çukurca'da gaz atıp ateş açtı. BDP Van İl Meclisi üyesi Yıldırım Ayhan öldü, iki kişi yaralandı. Şemdinli'de askeri konvoyun geçişi sırasında patlayan mayın sonucu üç asker öldü, 3 asker yaralandı. Midyat'ta pusuya düşürülen koruculardan biri öldü.

AKP'nin de parçası olduğu NATO güçleri Libya'da bombalamalara ve katliama devam ediyor. AKP, ülkesinin doğal kaynaklarına sahip çıkan, bağımsızlığını korumaya çalışan, halkına sosyal haklar tanıyan Libya yönetimini yıkıp kukla bir sömürge yönetimi kurmak isteyen emperyalist soyguncuların baş yardımcısı olmayı içine sindirdi.

AKP, Arap dünyasında emperyalizme ve siyonizme karşı mücadeleden vazgeçmeyen Suriye'yi de düşürmek için elinden geleni yapıyor. Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan, dün verdikleri mesajlarda yine Suriye'yi tehdit ettiler.

Savaş politikası vurgunculuk ve faşizmle iç içe yürür. Yüzyılın en büyük vurgunlarından Deniz Feneri dosyası ilgili başsavcı vekilinin elinden alındı, soruşturmayı yürüten üç savcı da görevden alındı. Adana Balcalı'da taşeron sistemine karşı gösteri yapan işçilerin üzerine vahşice saldıran güvenlik güçleri, bir işçiyi ağır yaraladı. Her türlü muhalif, en doğal yasal haklarını kullandıkları için, terörist ilan edilip özel yetkili mahkemelerin hışmına uğruyor. Basın özgürlüğü, toplanma özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü, hatta seçme ve seçilme özgürlüğü iptal ediliyor. Kadın cinayetlerinde korkunç bir artış var. Bayram yeni zamlar, yeni işten çıkarmalarla geliyor.

İçte ve dışta savaş, vurgunculuk ve faşizm politikası ülkeyi, bölgeyi daha kanlı savaşların, daha da ağır yıkımların içine atmaktan başka sonuç vermez. Emperyalizmin gözüne girerek ülke içinde mutlak iktidar olmayı, bölgede yayılmayı kafasına koyan AKP, yangına körükle gidiyor.