Tarih: 06.09.2011 |  Haberler
Küba diplomatlarını Libya'dan çekti

Küba, NATO'nun faşist saldırısıyla sömürge yönetiminin kurulduğu Libya'da kukla Ulusal Geçiş Konseyi'ni veya başka bir geçici yönetimi tanımayacağını açıklayarak Trablus'taki büyükelçisini ve bütün diplomatik personelini geri çektiğini resmen duyurdu.

Küba Cumhuriyeti'nin sadece kardeş Libya halkının özgür ve egemen iradesiyle, yabancı müdahale olmaksızın, meşru biçimde kuracağı bir hükümeti tanıyacağını vurgulayan Küba hükümeti, NATO'nun sivil hedeflere yönelik saldırılarına ve masum insanların ölümüne tanık olan Kübalı diplomatların bütün riskleri göze alarak Libya halkının trajedisini paylaştığını belirtti.

Küba, yaptığı resmî açıklamada, insanları öldürmeye devam eden NATO bombardımanının derhal durdurulmasını istedi. Libya halkının vazgeçilmez hakları olan bağımsızlık, kendi kaderini belirleme, doğal kaynakları üzerinde egemenlik, toprak bütünlüğü haklarını serbestçe kullanabilmesi için, Libya halkına, yabancı müdahale olmaksızın, görüşmelere dayanan barışçı bir çözüm bulma fırsatının ivedilikle tanınması gerektiğini vurguladı.