Tarih: 11.09.2011 |  Haberler
91. yılında Suphi'den Bilen'e gelenek yaşıyor

Bugün(10.09.2011) Türkiye işçi sınıfının öncü partisi TKP'nin 91. kuruluş yıldönümü Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi tarafından Birleşik Metal İş Sendikası'nın genel merkezindeki Kemal Türkler Salonu'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlik başta TKP saflarında şehit düşenler olmak üzere tüm devrim ve sosyalizm şehitleri için yapılan saygı duruşu ve hep bir ağızdan okunan Enternasyonal Marşı ile başladı.

Açılış konuşmasını TKP emektarları Bekir Karayel, Şahap Bakırsan ve Rasih Nuri İleri'nin gerçekleştirdiği etkinliğe Cemal Kıral ve Ali Eriş de gönderdikleri mesajlarla selamlarını ilettiler. Daha sonra İsmail Kaplan'ın Dünya ve Türkiye üzerine güncel değerlendirmeler yaparak TKP'ye duyulan ihtiyacı vurguladığı konuşmasıyla devam etti.

Farklı bölgelerden katılımcıların dahil olduğu kutlamada birçok iş kolundan emekçiler, gençler ve kadınlar yaşadıkları sorunlara değinen konuşmalarla TKP'nin siyaset sahnesindeki yerini almasına nasıl ihtiyaç duyduklarını vurguladılar. Kutlamaya birçok kurum ve bölgeden mesajlar gelirken Ürün Dergisi Almanya temsilciliğinden Hasan Tezcan ve Hollanda'daki yoldaşlarımızdan Sedat Satılmış ile yapılan canlı video bağlantıları ise salonda coşkuyla karşılandı.

TKP tarihini anlatan bir kısa filmin, "Sardunya'nın Hikayesi" adlı kısa oyunun ve şiir dinletilerinin gerçekleştirildiği etkinlikte Güneşli Dünya müzik grubu da bir dinleti gerçekleştirdi. TKP'nin siyaset sahnesinde yeri hiç doldurulamayan meşru, yasal, demokratik yerini alması bakımından bir köşe taşı olan etkinlik hep birlikte söylenen TKP Marşı ile son buldu.