Tarih: 15.09.2011 |  Haberler
Füze kalkanı emperyalizmin küresel saldırısıdır

Türkiye hükümeti ile ABD yönetimi füze kalkanı sistemine ait radarların Malatya Kürecik'e kurulması için 14 Eylül 2011'de Ankara'da anlaşma imzaladı. Bir gün önce, 13 Eylül'de ise Romanya hükümeti ile ABD yönetimi Vaşington'da aynı sisteme ait avcı füzelerin Romanya'ya kurulması için anlaşma imzaladı. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Romanya Dışişleri Bakanı Teodor Bakonski'nin imzaladığı anlaşmaya göre, SM-3 füzeleri Romanya'nın Bulgaristan sınırına yakın Davelesu hava üssüne yerleştirilecek.

Füze kalkanı sisteminin Amerikan savaş gemilerine monte edilen Aegis füze sistemleriyle bütünleşik yapısı dikkate alındığında, Türkiye'nin füze kalkanına ait radarların Kürecik'e yerleştirilmesine izin vererek, dünya çapında bir füze saldırı sistemine katıldığı ortaya çıkıyor. Çünkü Amerikan belgeleri, bu sistemin İran, Suriye, Filistin ve Lübnan'ın yanı sıra, Rusya, Çin, Kuzey Kore, Küba, Venezüella gibi Amerikan çıkarları açısından tehlike oluşturabilecek bütün ülkelere yönelik küresel bir sistem olduğunu açıklıkla belirtiyor. Amerikan emperyalizminin, NATO, Avrupa Birliği, Japonya ve İsrail'le ortaklaşa uygulamaya soktuğu bu küresel saldırı sistemine şimdiden katılan ülkeler Amerika, Japonya, İngiltere, Almanya, Hollanda, Avustralya, İspanya, Güney Kore ve İsrail.

Türkiye'nin işbirlikçi kapitalist egemenleri, tıpkı Soğuk Savaş döneminde olduğu gibi, emperyalizmin dünyayı yeniden fethetmeyi ve sömürgeleştirmeyi amaçlayan bugünkü savaşına da hevesle katılarak, ülkemizi kapitalizme ve emperyalizme kayıtsız şartsız boyun eğmeyen her halka karşı bir füze rampası durumuna getiriyorlar. Bütün dünyada işçileri ve emekçileri sömüren ve ezen dolar milyarderleri şebekesinin çıkarları için, Türkiye halkları hem cinayete, hem intihara zorlanıyor.