Tarih: 24.09.2011 |  Haberler
Emperyalizme değil, direnen halklara kalkan olalım!

Emperyalistlerin Türkiye'de gerçekleştirmeye çalıştığı "Füze Kalkanı" projesi, bugün (24.09.2011) saat 17:00'de aralarında Ürün Sosyalist Dergi'nin de olduğu çok sayıda ilerici, devrimci kurumun öncülüğünde Galatasaray Lisesi'nden Dolmabahçe'ye bir yürüyüş ve Dolmabahçe'de gerçekleştirilen basın açıklamasıyla protesto edildi. TÜM-İGD'li gençlerin de katıldığı eylemde "Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi"de "ABD'nin karakolu, İsrail'in kalkanı, İran'ın düşmanı olmayacağız", "Emperyalizme değil, Ortadoğu halklarına kalkan olalım", "Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği" dövizleriyle yerini aldı.

Saat 17:00'de Galatasaray Lisesi önünde biraraya gelen yüzlerce kişi buradan Dolmabahçe'ye doğru yürüyüşe geçti. Emperyalizmin ve emperyalizmin uşağı iktidarın "Füze Kalkanı" projesine "Katil ABD, uşak AKP", "NATO'ya, emperyalist işgale, emperyalist üslere, emperyalizme hayır", "Ortadoğuda düşene, dövüşene bin selam", "Siyonizme kalkan olmayacağız!" sloganları ve "NATO'dan çıkılsın, üsler kapatılsın", "Katil ABD, işbirlikçi AKP" yazılı dövizleriyle tepkisini ortaya koyan kitle halktan yoğun destek aldı. Yürüyüş boyunca yapılan sesli ajitasyonlarda emperyalizmin Ortadoğu halklarına yönelik saldırıları ve AKP iktidarının emperyalizmle işbirlikçi tavrı sık sık deşifre edilerek, işçi, emekçi, işsiz, öğrenci halkın tüm kesimleri "Füze Kalkanı"na karşı birlik olmaya çağrıldı.

Dolmabahçe'ye ulaşıldığında okunan basın açıklamasında hükümetin imzalanan anlaşmayla Türkiye topraklarını Ortadoğu halklarına karşı emperyalizmin ve siyonizmin ön cephesi haline getirdiği belirtildi. İsrail'in füze kalkanı projesinden ilk yararlanacak ülkelerden biri olduğu dile getirilen açıklamada AKP hükümetinin sözde İsrail karşıtı söylemleri ve Ortadoğu halklarına düşmanlığı deşifre edildi. "Bugün Ortadoğu halklarına doğrultulan namluların bir ucu, hiç şüphe yok ki Türkiye ve Kürdistan'dan Avrupa'ya, Asya'dan Latin Amerika'ya dünyanın diğer bölgelerindeki ilerici ve devrimci mücadeleleri de hedef almaktadır" denilen basın çıklaması emperyalizme ve siyonizme karşı mücadelenin yükseltilmesi çağrısıyla noktalandı. Okunan basın açıklamasının ardından eylem "Siyonizme kalkan olmayacağız!", "NATO'dan çıkılsın, emperyalist üsler kapatılsın!", sloganları eşliğinde sona erdirildi.