Tarih: 03.10.2011 |  Haberler
Feyzioğlu'nu katledenler için suç duyurusu

Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa şubesine üye avukatlar, Ahmet Hilmi Feyzioğlu'nun katledilmesinde rol oynayan suçluların bulunması için dün (2 Ekim 2011) Bursa Adalet Sarayı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını ÇHD Bursa Şb. Başkanı Aslı Evke okudu. Açıklamada Feyzioğlu'nun işçi sınıfı mücadelesinde oynadığı rol dile getirildi ve yaşamı hakkında bilgi verildi. Açıklamanın ardından avukatlar suçluların bulunması için suç duyurusunda bulundular.

Basın açıklamasına Feyzioğlu'nun yol arkadaşları, ÇHD üyesi avukatlar, ilerici-devrimci kurumlar, onu tanıyan işçilerden oluşan yaklaşık yüz kişilik bir grup katıldı.

Savcılığa verilen suç duyurusundan sonra avukatlar ve yol arkadaşlarından oluşan bir grup, Feyzioğlu'nun katledildiği Bursa Emniyeti önüne çelenk bırakmaya gitti. Emniyet çelengin bırakılmasını engelledi. Bunun üzerine basın açıklaması burada da tekrar edildi. Yerel basının da ilgiyle takip ettiği açıklama sonrasında, çelenk Emniyetin karşısına bırakıldı.


Bursa'da gerçekleştirilen basın açıklaması ve yapılan suç duyurusuyla, katledilişinin üzerinden 31 yıl geçmiş olmasına rağmen Ahmet Hilmi Feyzioğlu'nun unutulmadığı ve unutturulmayacağı bir kez daha kanıtlandı.

Ahmet Hilmi Feyzioğlu'nun anısı işçi sınıfının bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde yaşayacak.