Tarih: 05.10.2011 |  Haberler
Savaş tezkeresi kabul edildi

Hükümete verilen sınır ötesine askerî harekât düzenleme yetkisini 17 Ekim 2011'den itibaren bir yıl daha uzatan tezkere bugün (5 Ekim Çarşamba) Millet Meclisi'nde görüşüldü. BDP-Blok milletvekillerinin red oyu verdiği oylamada, tezkere AKP, CHP ve MHP oylarıyla kabul edildi.

Böylece kapitalist egemenlerin Kürt sorununu barışçı yollarla çözme niyetinde olmadıkları, zaten kan ve şiddetle kangrene çevirdikleri sorunu daha da çıkmaza sürüklemekte kararlı oldukları ortaya çıktı. "Kürt açılımı"nın sol gösterip sağ vurmaktan ibaret olduğu, "Oslo görüşmeleri"nin aldatmaca ve oyalama süreci olduğu bir kez daha kanıtlandı.

Tezkere, AKP iktidarının ülke çapında Kürt ulusal hareketine karşı yeni kitlesel tutuklamalara giriştiği, KCK operasyonuyla yıllardır hapiste tuttuğu Kürt politikacılarına yüzlercesini eklediği bir ortamda kabul edildi.

Amerikan emperyalizminin güdümünde Libya'ya karşı NATO savaşına katılan, Suriye'ye karşı düşmanca oldubittiler yaratan, başta İran ve Rusya olmak üzere ABD-AB-İsrail savaş blokuna toptan boyun eğmeyecek her bağımsız güce karşı küresel füze kalkanı projesine katılan AKP, bu hizmetlerinin karşılığında Kürt sorununda serbestçe hareket edebileceği hesabını yapıyor.

Evdeki hesap çarşıya uymaz. AKP, içte ve dışta savaş politikalarıyla Türkiye ve bölge halklarını ateşe atıyor. Oysa hem geçmiş, hem günümüz, emperyalizme elini verenlerin kolunu kurtaramadığına ilişkin sayısız örnek sunuyor.

İşçi sınıfı, bütün emekçiler, sosyalist, devrimci demokratik, ilerici ve barışsever bütün parti, sendika ve dernekler, AKP'yi durdurmak, Türk, Kürt, Arap ve Fars halklarının emperyalizm ve işbirlikçilerinden bağımsız, eşitliğe ve özgürlüğe dayalı dostluğu ve kardeşliğini sağlamak için harekete geçmelidir. Ortadoğu halkları birbirleriyle savaşmamalı, emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı birleşmelidir.