Tarih: 05.10.2011 |  Haberler
Yunanistan'da genel grev

Yunanistan işçi sınıfı ve emekçileri, kapitalist krizin yükünü bütünüyle kendi sırtlarına yıkan yerli ve yabancı kapitalist egemenlere karşı bugün (5 Ekim 2011) bir kez daha genel greve gitti.

Genel grev nedeniyle, okullar açılmadı, deniz ve hava ulaşımı durdu, hastanelerin yalnız acil servisleri çalıştı. Şehir meydanları sendikaların, derneklerin ve yurttaşların gösterileriyle doldu taştı. Fabrika, inşaat ve ulaşım işçileri, sağlık emekçileri, eğitim emekçileri, üniversite ve lise öğrencileri, küçük çiftçiler, emekliler tepkilerini haykırdılar.

Troyka (Üçlü) adı verilen ve İMF, Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Komisyonu yetkililerinden oluşan üçlü kapitalist çetenin dayatmasıyla ek emlak vergisi koyan ve 30 bin kamu çalışanının daha işten çıkarılması kararını alan hükümetin emek düşmanı politikası ekonomik soykırım boyutlarına ulaşmış durumda.

Yunanistan işçi sınıfı, şehir ve köy emekçileri, gençlik, bütün halk, kapitalist sınıfın iktidarını alaşağı etmedikçe bu ablukadan çıkış gözükmüyor.