Tarih: 13.10.2011 |  Haberler
Zam üstüne zam

AKP hükümeti, kendilerinin dediği gibi "ustalık" dönemini yaşıyor. Ustalıkları artık sadece bir iddia değil. Gerçekten de her alanda halkın karşı acemiliklerini bitirdikleri, artık ustaca hamleler yaptıkları görülüyor. Çıraklık dönemlerinde eski ustaları Özal'dan yeterince feyz almışa benziyorlar. Zamda ustalar. Zulümde ustalar. Dönek solcuları kendi iktidarlarına hayran bırakmakta ustalar. Kürt halkına karşı en ölümcül politikaları uygulamakta ustalar. AKP'nin bütün yaptığı ülke dışına, komşu halklara askeri saldırganlıkta bulunmak, kendi halkımıza ise hem siyasi, hem de ekonomik saldırganlıktan ibaret. Zulüm üstüne zulüm döneminde yaşıyoruz.

Seçimler öncesini hatırlarsanız, ısrarla hiçbir ürüne zam yapılmayacağına dair garantiler veriyorlardı. Bakanların bu konuda defalarca demeçleri oldu. Ağzını açan bakan, ağzını açan başbakan dünyayı saran kapitalist krizin bizi etkilemeyeceğini, hatta "bırakın teğet geçmeyi, yanımıza bile uğramayacağını" övünerek söylemeyi biliyorlar. Ama, gerçekler ne yazık ki soframızdaki ekmeği giderek küçültecek kadar acı.

Bugün, (13 Ekim 2011) pek çok ürüne zam yapıldığı haberi çıktı. Zamlar adeta yağmur gibi yağmaya başladı. Daha doğalgaza, elektriğe yapılan zamların ilk faturası evlere ulaşmadan bu kez de alkole, tütüne, cep telefonlarına ve araçlara ÖTV zammı yapıldığı haberleri geldi. Bu zamların gizlemeye çalıştıkları enflasyon oranlarını zıplatacağını bilmek için ekonomist olmaya gerek yok. Hangi mala ne kadar zam yapıldığının ayrıntıları günlük gazetelerde bulunuyor.

Emekçiler, işçiler, sendikalar ne yazık ki bu gidişata güçlü bir tepki göstermiyorlar. Henüz büyük bir karşı koyuş yok.

Ama, karamsarlığa gerek yok. Biz çoğuz. Biz güçlüyüz. Hiç kimse merak etmesin, sosyalistler, komünistler, ilericiler, demokratlar, işçiler, gençler bir araya gelecekler. Kapitalizmin ülkemizdeki hizmetkârı AKP'yi de alt edecekler.

Dün kitleler Tahrir'de Amerikan ve İsrail işbirlikçisi Mısır diktatörlüğünü devirmişti. Bugün dünyanın en zengin ülkesi ABD'de, işçiler, işsizler, yoksullar Wall Street sokaklarını işgal ettiler. Sözde ABD demokrasisinin gerçek yüzünü tüm dünyaya gösterdiler. Zenginlerin evlerine yürüdüler. Hiç kuşkunuz olmasın, yarın Taksim'de, Kızılay'da yüz binler "kahrolsun kapitalizm, kahrolsun zulüm düzeni, başka bir dünya kuracağız, devrimi gerçekleştireceğiz" diye sokakları dolduracak. Zenginleri kovacak.

El birliğiyle, daha fazla gayret. Daha fazla ciddiyet. Daha fazla özveri. Daha büyük örgüt.