Tarih: 19.10.2011 |  Haberler
Barış halklarımızın ortak çıkarıdır

Ajanslar, bugün (19 Ekim 2011) Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kekliktepe bölgesinde bulunan askeri birliğe yapılan saldırılarda. 24 askerin öldüğü, 18 askerin de yaralandığı haberini verdiler. Hemen ardından yapılan karşı saldırıda ise onlarca PKK militanının da öldüğü gelen haberler arasında. Bu saldırılarda ölen Türklerin, Kürtlerin, farklı milletlerden gençlerimizin tümü de yoksul halk çocuklarıdır.

Ne yazık ki ülkemiz yine kanı kutsayan, savaş naralarının atıldığı, ağzını açanın bir diğerinden daha şoven sözde çözümler önerdiği bir döneme girdi. Bu söylemin Kürt sorununda çözümsüzlüğü derinleştirmekten başka bir işe yaramadığını defalarca gördük. Cumhurbaşkanı "intikam" diyor. Başbakan "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nefesi her birinin ensesinde" diye aynı havadan konuşuyor. MHP, bütün demokratik kanalların yok edileceği olağanüstü hal uygulaması, OHAL, istiyor. Bu histeri içinde hükümetin son aylarda yüzlerce seçilmiş halkın temsilcisini tutukladığı göz ardı ediliyor. Şırnak'ta milletvekili olduğu için dokunulmazlığı bulunan Şırnak milletvekili Hasip Kaplan dışında, tutuklanmayan hiçbir seçilmiş insan kalmadığı bir tepki dahi yaratmıyor. Tekrardan 1990'lı yılların karanlığına özenen bölgeye özel yöntemler uygulanması, aynı zamanda kapsamlı sınır ötesi harekât düzenlenmesi planlanıyor.

Türkiye'nin bütün emekçilerine sağduyu lazım. Bu yol, Türk ve Kürt halklarının kardeşliğine, birliğine ve dirliğine hizmet etmez. Kürt sorunu barışla, eşitlik ve özgürlük temelinde çözülmelidir. Kan dökülmesine derhal son verilmelidir. Türk ve Kürt gençlerinin birbirlerini öldürmesine göz yumarak varılacak yer, karşılıklı yıkımdır. Daha fazla tutuklama, daha fazla bomba, daha fazla ölüm çözüme değil, çözümsüzlüğe götürür.

Türk ve Kürt halklarının ortak çıkarı, sorunların anlaşarak, barışarak çözülmesidir.