Tarih: 23.10.2011 |  Haberler
Depremin yaralarını saralım

Kandilli Rasathanesi'nin açıklamasına göre, bugün saat 13:41'de Van'da 7.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkezi Van'ın Tabanlı köyü olan deprem 29 saniye sürdü ve özellikle Van'ın Erciş ilçesi ve çevresinde yoğun hasara yol açtı. Yüzlerce binanın yıkıldığı, enkaz altında çok sayıda yurttaşın bulunduğu, en az 85 kişinin öldüğü, 500 kişinin yaralandığı, ölü ve yaralı sayısının artabileceği bildiriliyor.

Konutların yanı sıra hastanelerin, öğrenci yurtlarının, kamu binalarının da yıkılması, kâr ve rant hırsıyla plansızlığı, sorumsuzluğu kışkırtan kapitalist egemenlerin doğal afeti her zamanki gibi toplumsal felakete dönüştürdüğünü gösteriyor.

Doğal afetin ve toplumsal felaketin yaralarını sarmak, Van ve çevresindeki bölge halkıyla derhal dayanışmak, vazeçilmez bir insanlık ve yurttaşlık görevidir. Bütün halkımız, gençliğimiz, demokratik kitle örgütlerimiz, ellerinden gelen her şeyi yaparak felaketin mağdurlarının yanına koşmalıdır.

AKP hükümeti, kamu gücünü kullanmanın sorumluluğunu derhâl üstlenmeli, toplumsal dayanışmanın en temel gereğini acilen yerine getirmelidir. Toplumun insan gücünü ve kaynaklarını ölmeye ve öldürmeye yönlendirmekten başka bir anlam taşımayan askerî operasyonları derhal durdurmalı, Türk Silahlı Kuvvetlerini ve bütün devlet teşkilatını savaş düzeninden çıkarıp depremin yaralarını sarmaya yönlendirmelidir. Savaş değil, felakete karşı dayanışma istiyoruz.

Haydi unutmayalım bu dayanışmayı. Gün Van halkıyla dayanışma günüdür.