Tarih: 21.10.2011 |  Haberler
Emperyalist işgale direnen Muammer Kaddafi, şehit düştü

Ülkelerini faşist işgale karşı savunan Fransız direnişçilerini unutmadık. Franko diktatörlüğüne karşı İspanya'da yurtsever tugayları, şehit düşen binlerce devrimciyi unutmadık. Faşist Hitler ordularına karşı 20 milyon gencini şehit veren Sovyet yurtseverlerini unutmadık. Vietnam'ı, Kamboçya'yı, Nikaragua'yı, Şili'yi faşist cunta rejimlerine, işgalci emperyalistlere karşı savunan bütün devrimcileri, yurtseverleri, komünistleri tarih durdukça emekçiler hatırlayacak. Faşist ordular yenilecek. Bütün dünyanın emekçi halkları, yurtseverleri, devrimcileri faşist sürülerini, işgalcileri, işbirlikçileri dünyadan toptan yok edene dek mücadeleye devam edecekler. Ne ülkemizde, ne de dünyada şovenler, ırkçılar, emperyalizm sevdalıları yaşayamayacak. İnsan içine çıkamaz hale getireceğiz.

Faşist NATO'nun aylardır insanlık dışı bir bombardımana tuttuğu, içinde yaşayan halka binlerce ton bomba yağdırdığı Libya'nın Sirte kenti, sonunda, NATO istilası başladıktan 8 ay sonra 20 Ekim 2011 tarihinde yağmacı sürülerin eline geçti. Direnişe başka bir kentte devam etmek üzere Sirte'den ayrılan Libya devlet başkanı Muammer Kaddafi'nin konvoyu ise, üzerlerine yüzlerce sorti yapan NATO uçakları tarafından vuruldu. Kaddafi aracından ağır yaralı olarak çıktı. Peşine düşen ABD destekli yağmacılar ise, yakaladıkları tüm direnişçilerle birlikte Kaddafi'yi de şehit düşürdüler. Kaddafi, yaralı ancak sağ olarak esir düşmesine rağmen, oğlu Mutassım ve eski genelkurmay başkanı Ebu Bakr Yunus'la birlikte yargısız infazla vurularak öldürüldü.

Kaddafi'nin son dakikaları, bütün batılı medya kanallarında saatler boyunca hiçbir karartma/buzlama yapılmadan, bütün Müslüman toplumlara bir tehdit, bir hakaret, bir ibret olması için defalarca gösterildi. Libya'nın ve emperyalistlere karşı ülkelerini savunan bütün devrimcilerin imha edilmesi emrinin bizzat Obama, Sarkozy, Merkel, Cameron gibi tekellerin sözcülerinden geldiği çok açık. (http://urundergisi.com/haber.php?news id=7650) Biz, ibret alıyoruz: Emperyalizme sırtını dayayarak uluslara NATO'nun, ABD'nin, İngiltere'nin, Fransa'nın anladığı "özgürlük rüzgârının" götürüleceğini söylemekten utanmayan, sol görünümlü bütün halk düşmanlarına karşı hıncımız birikiyor, birikiyor, birikiyor.

Venezüela devlet başkanı Hugo Chavez, haberin duyulması üzerine yaptığı ilk açıklamada Kaddafi'yi tüm yaşamımız boyunca büyük bir savaşçı, devrimci ve şehit olarak hatırlamalıyız" dedi. Chavez, Libya'da muhaliflerin kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi'ni tanımayacağını da yineledi.

İçinden bir türlü çıkamadıkları kapitalist kriz ortamında Ortadoğu'yu ve Afrika'yı yeniden fethetme seferini sürdüren NATO, Libya petrolünü gasbetmek, Tunus ve Mısır'da sarsılan emperyalist boyunduruğu telafi edecek sağlam bir üsse kavuşmak amacını güdüyor.

Öldürerek, yakarak, yıkarak, değerlerine saldırarak Libya halkını köleliğe razı edeceklerini sanan emperyalist sırtlanlar şunu bir kenara yazsın: Libya halkı direnmeye devam edecek, ABD ve AB'nin hevesini kursaklarında bırakacaktır. Şimdi kazanılmış gibi görünen bu NATO "zafer"inin eninde sonunda çökmeye mahkûm geçici bir başarıya dönüşeceğini hepimiz yaşayarak göreceğiz. (http://urundergisi.com/haber.php?news id=7616)

Tarihin en büyük savaş örgütüne karşı aylardır en elverişsiz koşullarda kahramanca direnen Libyalı yurtseverlere derin saygı duyuyoruz.

Onların savaşı, İspanya'da "No pasaran" belgisiyle faşizme geçit vermemeye çalışan, gösterdikleri direnişle aslında bütün insanlığı korumaya çalışan İspanyol cumhuriyetçilerinin savaşı kadar yurtseverce ve enternasyonalisttir. Bu gerçeği anlamayan ve Libya halkının boğazlanmasına kayıtsız kalan bütün aymazlara acıyoruz.

Küçücük bir ülkede bile, binlerce hedefe on binlerce ton bomba yağdırdıklarını övünerek anlatıyorlar. En gelişmiş savaş makinelerini Libya halkı üzerinde denediklerini övünerek anlatıyorlar. 700 milyar dolarlık savaş bütçeleri olduğunu övünerek anlatıyorlar.

Tüm bu öldürme makinelerinin hepsini de mazlum halkların üzerinde denediklerini, Libya'dan geçilen her fotoğraftan anlaşıldığı gibi, kentlerin hepsinin inanılmaz boyutta bir depremden çıkmış gibi göründüğünü görmemizi istemiyorlar. Halkın tepesine inen binlerce uçağın yıkım görüntülerini gizlediler. Binlerce masum çocuğun çığlıklarını gizlediler. Kuşatma altında ilaçsız, susuz, elektriksiz kalanları gizlediler.

Kafalarında kovboy şapkalarıyla, gözlerinden nefret akan kanlı katillerin Libyalı halk olduğuna inanacağımızı sandılar.

Ama, Kaddafi'nin yargısız infazını, yaralı teslim alınan bir insana olmadık işkenceler yapılmasını gözümüze soktular.

Devrim mücadelesinde şehit düşen bütün yurtseverlerin kahramanlık destanları belleğimizden asla çıkmayacak. Ülkesini satmaktansa ölmeyi göze alan yurtseverleri unutmayacağız.