Sosyalist Dergi: 29 |  ÜRÜN |
Merhaba

Kapitalizmin dünya çapındaki bunalımının gelip geçici bir olgu olmadığı iyice netleşiyor. Kapitalist sınıfların ve iktidardaki uzantılarının bunalımın yükünü işçi sınıflarına ve ezilen halklara yükleme politikası, yoksullaştırılan kitleleri, bu sistem içinde gelecek umudunu yitiren gençleri sokaklara ve alanlara sürüyor. Sokaklar ve alanlar gitgide hareketleniyor. Kitlelerin ruh hâli belirgin biçimde değişiyor.

2011 yılı, Tunus halkının, yıkılmaz sanılan ve Dünya Bankası'nın örnek ülke ilan ettiği Tunus'ta işbirlikçi kapitalist diktatör Zeynel Abidin Bin Ali'yi devirmesiyle başladı. Tunus halkını en içten duygularımızla selamlıyor, başladıkları işi derinleştirmeleri, sadece diktatörü değil, sömürücü ve baskıcı sistemi kaldırma, halk iktidarını kurma yolunda ilerlemeleri için onları destekliyoruz.

Amerikan emperyalizminin, bütün barış ve demokrasi söylemini boşa çıkaracak şekilde dünya çapında yeni bir silahlanma atağı başlattığı ve askerî örgütlenmesini yeniden düzenlediği daha iyi anlaşılıyor. NATO'nun Lizbon zirvesinde füze kalkanının oluşturulması kararı kabul edildi. Bu karar Türkiye'yi de olası bir emperyalist savaşın cephe ülkesi durumuna sürüklüyor. Suudi Arabistan'ın ve Basra körfezi emirliklerinin silahlandırılması inanılmaz boyutlara ulaşıyor, Yemen'in ve Afrika'nın yeni savaş ocaklarına dönüştürülmesi hazırlıkları yoğunlaşıyor.

12 Eylül kurumlarını bir bir ele geçiren AKP yönetimi, referandumda kazandığı başarıyı seçimlerde tekrarlayarak egemenliğini kalıcılaştırma hesapları yapıyor. Bütün sağcı ve gerici güçleri etrafında toplama, toplumun en geri duygularını sömürme politikasına devam ediyor. İktidar, Amerika'nın ve İsrail'in menfaatine olduğu açıkça belli olan füze kalkanı projesine onay vererek Türkiye ve bölge halklarına bir kez daha ihanet ediyor.

İşçilerin ve emekçilerin, yoksul ve işsiz kitlelerin, çiftçilerin, Kürt halkının, Alevilerin, kadınların ve gençlerin, barışseverlerin AKP'den kopma süreci, işbirlikçi medya tarafından üzeri ne kadar örtülürse örtülsün, hız kazanıyor. AKP karşısında kararlı duruşu pekiştirmeyi sürdüreceğiz. AKP'ye karşı muhalefeti işbirlikçi kapitalist düzene karşı kapsamlı mücadeleden koparan eğilimlere dikkat çekiyoruz. CHP'nin ve Kılıçdaroğlu'nun sunduğu siyasal programın ve yaptığı örgütsel tercihlerin çapsızlığını ortaya sereceğiz. İşçi sınıfı, emekçiler, ezilen halklar kendi kurtuluşlarını kendileri sağlayacak. Kestirme yollar hiç olmadı; egemenlerden medet ummak nafile çabadır.

Burjuvazi yakın Türkiye tarihindeki ilk siyasal kıyımını Mustafa Suphi ve yoldaşlarına yöneltmişti. Ürün, kıyımın 90. yılında, kurucu yoldaşlarımızı anmak için çeşitli illerde anma etkinlikleri düzenliyor. Bütün dostlarımızı bekliyoruz.

Her zamanki çağrımızı yineleyerek bütün okurlarımızdan, fabrikalarında, okullarında, köylerinde, mahallelerinde yaşadıklarını, duygu ve düşüncelerini, eleştiri ve önerilerini bizlere iletmelerini bekliyoruz.

Dostça selamlarımızla.



 
Yazarın Diğer Yazıları
 Açıklama
 TKP Tüzük Taslağı
 TKP Program Taslağı
 TKP Yasal Kuruluş Hazırlık Konferansı Sonuç Bildirisi
 Tarihimizden
 Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor
 Emperyalist Savaş Blokunun Pirus Zaferi
 Merhaba
 Dünya Komünist ve İşçi Hareketinden: Yunanistan Komünist Partisi Programı - II
 Gündemden
 Norveç'te Faşist Katliam
 15‑16 Haziran 1970'in Derslerini Tartıştık
 15-16 Haziran
 Ortadoğu'dan
 Selamlaşma