Sosyalist Dergi: 29 |  ÜRÜN |
Engin Ardıç'ın İftiracılığı Tescil Edildi

Sahibinin sesi Engin Ardıç'ın Mehmet Bozışık yoldaşa yönelttiği ağır iftiraya karşı komünistlerin ve dostlarının yürüttüğü protesto kampanyası sonuç verdi. Sabah Gazetesi Bozışık'ın bütün yoldaşlarından özür diledi ve Bozışık'ın anısı önünde saygıyla eğildi. Böylece Engin Ardıç'ın iftiracılığı kendi gazetesince de tescil edilmiş oldu.



Engin Ardıç meydanı boş bulduğunu sanmıştı. Türkiye'yi kapitalist ve emperyalist soyguncuların serbestçe at oynattığı, akıllarına estiği bir şekilde komünistlere, devrimcilere hakaretler yağdırabildiği bir yere dönüştürebildiklerini düşünmüştü. Komünistler, devrimciler yaşıyor ve sesini yükseltiyor. Mehmet Bozışık bu mücadelede yaşamaya devam ediyor.

Engin Ardıç'ı protesto kampanyasına katılan bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Sabah gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak'ın 29 Ağustos 2010 tarihli özür yazısını burjuvazinin kiralık kalemlerinin kulağına küpe olması için sunuyoruz:

Özür benden

Günde ortalama 750 800 dolaylarında seyreden e mail trafiği bu hafta önce ikiye, ardından üçe katlandı.

Bu patlamanın iki nedeni var: 1  Bedelli askerlik isteyenlerin bazı bakanlardan gelen olumlu sinyallerin de etkisiyle coşmaları. 2  Engin Ardıç'ın 23 Ağustos tarihli yazısı.

Ardıç "Korkma yavrum, öcü değil, yalnızca sandık... Isırmaz" başlıklı yazısında, emektar, çok çile çekmiş komünistlerden rahmetli Mehmet Bozışık'tan "İşçilerini üç otuz paraya çalıştıran fabrikatör" diye söz edince, ne kadar "Eski tüfek" varsa ayağa kalktı. Ve beni e mail bombardımanına tutmaya başladı. Öfkelerini en keskin ifadelerle dile getirenler mi ararsınız, Mehmet Bozışık'ın yaşam öyküsünü anlatanlar mı, Engin Ardıç'ın özür dilemesini isteyenler mi? Tabii bolca hakaret içerikli e mail de var.

En edeplilerinden, en usturuplularından birkaçını aktarayım ki, öfkeleri dinsin:

"Bozışık, ömrü ekonomik sıkıntı içinde geçmiş ve son yıllarında emekli aylığından başka geliri olmayan bir komünistti..."

"Engin Ardıç hayatını ezilenlerin mücadelesine adamış, ömrünü hapislerde, sürgünlerde geçirmiş bir insanın anısını kirletemez..."

"Boz Mehmet ömrü boyunca emeği ile yaşamış, inançlarından ödün vermediği için uzun yıllar, farklı tarihlerde siyasi suçlu olarak mahkûm edilerek hapishaneye atılmıştır. İnsanlarımız aç kalmasın, işsiz kalmasın, savaşlar olmasın, insanlar ölmesin, Türk askeri Kore'ye gitmesin, savaşta insan öldürmesin veya ölmesin dediği için yıllarca cezaevinde yatmıştır..."

"Ardıç istediği tarzda, istediği şekilde yazabilir elbette. Ama ne olur yalanı ve hakareti yazılarına karıştırmasın. Çünkü kamuya karşı bir sorumluluğu var..."

"Sansürden yana değilim, gazete genel yayın yönetmenlerinin yazarlara müdahalesi kesinlikle kabul edilebilir değil; fakat açıktan yalan söyleyen, bununla yetinmeyip bir insana ‘Yaratık' diye benzetme yaparak kafatasçı yanını gizlemeyen bir yazarı sizce uyarmak gerekmez mi?"

"Engin Ardıç yıllar önce de Bozışık ve diğer emektar komünistlerle ‘Ömürlerini bir vehme kurban edenler' diye dalga geçmişti. Ardıç gibi küfürbazlar silinip gidecek ama Bozışık bu ülkenin aydınlık geleceği için mücadele eden insanların gönlünde hep yaşamaya devam edecek..."

"Hoşgörüden, renklerden, düşünceden, insan olma erdeminden bahsedildiği bir dünyada, insan düşüncesine, tabiatına yakışmayan bu kafatasçı şahsın özrü bir anlam ifade etmese de, gazete olarak belki bir itibar kazandırır..."

"Ben kişisel olarak insanların, başkalarını eleştirmek konusunda özgür olmaları taraftarıyım. Fakat medyayı nasıl eleştireceğiz? O biraz problemli işte. Sadece vicdanlı yöneticilerin insafını bekleyeceğiz, başka çare yok..."

Tüm e mail'lerin çıktısını alıp dosyalıyorum. Engin Ardıç'a vermek için.

Ve onun yerine ve de SABAH adına, Boz Mehmet'in tüm yoldaşlarından özür diliyor, Bozışık'ın anısı önünde saygıyla eğiliyorum...

1 Eylül 2010

 
Yazarın Diğer Yazıları
 Açıklama
 TKP Tüzük Taslağı
 TKP Program Taslağı
 TKP Yasal Kuruluş Hazırlık Konferansı Sonuç Bildirisi
 Tarihimizden
 Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor
 Emperyalist Savaş Blokunun Pirus Zaferi
 Merhaba
 Dünya Komünist ve İşçi Hareketinden: Yunanistan Komünist Partisi Programı - II
 Gündemden
 Norveç'te Faşist Katliam
 15‑16 Haziran 1970'in Derslerini Tartıştık
 15-16 Haziran
 Ortadoğu'dan
 Selamlaşma