Sosyalist Dergi: 9 |  Arsızlar |
Vizyon mu, illüzyon mu?

Taha Akyol'u bilirsiniz, Milliyet yazarı. Ayrıca, CNN Türk'ün yönetmenlerinden biridir. Bu şimdiki hali. Eski haline gelince, faşist MHP'nin fikir üretenlerinden, komandoların yetişmesinde katkısı olanlardan biridir. Bugün ise, eski militan faşist yanı törpülenmiş ve daha "liberal", "özgürlüklerden ve bilimden yana" bir görünüm arz etmektedir.

Tabii, bilirsiniz, eski faşistlerin üzerlerine sürdükleri pırıltılı yaldızlar çok ince oluyor. En küçük bir olayda bile gerçek yüzleri ortaya çıkıyor.

Bakın, yeni liberal Taha Akyol 26 Eylül tarihli Milliyet'te ne yazıyor. Önce uzun uzun Cumhuriyeti kuran kadroların nasıl uzak görüşlü ve de "emperyal" bir vizyona sahip olduklarını anlatıyor ve övüyor. Fakat, kendi sözleriyle "tek parti ideolojisi ile yetişen sonraki kuşakta" böylesi yayılmacı bir vizyon görünmediğinden yakınıyor. Buradan, sözü Afganistan'a getirerek uzak görüşlü Atatürk'ün daha Kurtuluş Savaşı esnasında bile Afganistan'a ordularını eğitmek üzere Türk subayları gönderdiğinden bahisle sonrakilerin bu geleneği ihmal etmelerinden dolayı Afgan subaylarının Moskova'da eğitim almak zorunda kaldıklarını söylemiş. "Türkiye'de kabile toplum yapısı asırlar önce Osmanlı merkeziyetçiliğiyle ortadan kaldırılmıştı, Afganistan'da devam ediyordu" gibi her yanı tartışmaya açık bir sözümonu tespitte bulunduktan sonra bakın, ne söylüyor:

"Afganistan'da zaten zayıf ve köksüz olan 'reformist hükümdarlık' geleneği kızılordu destekli askeri darbeyle imha edilmiştir. Ardından, kabilelerin kızılorduya karşı savaşı... Ve malum..."

Şimdi bakın, cümleyi nası bitirdiğini gördünüz herhalde. Ve malummuş. Malum olan neymiş? Acaba devamını niye getirmiyor dersiniz? Yoksa, bizim "liberal", "özgürlükçü", "nesnel ve bilimsel" Taha Akyol adlı yazarımız, sosyalizme karşı verilen savaşların netice itibarıyla en pespayesinden karşı-devrimci bir gericiliğin içine düşüreceğini itiraf mı etmek istemiyor dersiniz?

 
Yazarın Diğer Yazıları
 İŞVEREN GÜVENCE ALDI, İŞÇİYE KAVGA KALDI
 Iraklı Askerlerin Üniforma garipliği
 Arsızlar Köşesi
  Bir Fahri Müfettiş M. Barlas!
 SSGSS Yasasının "Vicdanı" Yok
 Arsızlar Köşesi
 Arsızlar Köşesi
 ARSIZLAR KÖŞESİ
 Vizyon mu, illüzyon mu?
 Savaş Tamtamcılığı
 Savaş "Oyunu"
 Boşver o nahoş hatıraları, söyleşelim güzelleşelim!
 BEN MEDYANIN ZEKİ, ÇEVİK VE AHLÂKLISINI SEVERİM!
 Küba’nın nesi meşhur!
 İTİNAYLA HATIRA YARATILIR!