Sosyalist Dergi: 26 |  Ali Uğur |
Gazze Raporu

Filistin İnsan Hakları Merkezi, İsrail'in 27 Aralık 2008 - 18 Ocak 2009 tarihleri arasında Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 960'ı sivil toplam 1434 kişinin öldüğünü açıkladı. Anadolu Ajansı'nın 12 Mart 2009'da verdiği habere göre, Filistin İnsan Hakları Merkezi'nin raporunda, İsrail'in 22 günlük hava, kara ve denizden düzenlenen saldırılarında ölenler arasında 239 polis, 235 itfaiyeci bulunduğu, ölen 960 sivilden 288'inin çocuk, 121'inin kadın olduğu belirtildi.



Sağlık Bakanlığı'nın saldırılar sırasında toplam 5303 Filistinlinin yaralandığını doğruladığı belirtilen raporda, yaralılardan 1606'sının çocuk, 828'inin kadın olduğu aktarıldı. Raporda İsrail'in ayrımsız ve ölçüsüz güç kullandığına dikkat çekilerek, savaşanlar ve savaşmayanlar arasında tarafların uyması gereken kuralı da ihlal ettiği kaydedildi.

Filistin İnsan Hakları Merkezi, ayrıca İsrailli güçlerin işlediği suçların uluslararası alanda soruşturulması, saldırılardan sorumlu siyasi ve askerî liderlerin kovuşturulması çağrısında bulundu.

Bilindiği gibi İsrail kapitalist emperyalist sistemin ayrıcalıklı uzantısı olarak ne yaparsa yapsın uluslararası hukukun yaptırımları dışında kalıyor. Güya barış ve güvenlikten sorumlu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de; soykırımları, insanlığa karşı suçları, savaş suçlarını ve saldırı suçlarını yargılamakla görevli Uluslararası Ceza Mahkemesi de İsrail'in işgalini ve her gün işlediği suçları boş gözlerle seyrediyor. Bu durum siyonizm ile kapitalizm ve emperyalizm arasındaki organik ilişkinin en somut göstergesidir. Bütün halkları siyonizme karşı Filistin halkıyla dayanışmaya, yerleşimci sömürgeci İsrail rejimine son verme mücadelesine katılmaya çağırıyoruz. Hükümet, İsrail'le ilişkileri kesmeli, askerî ve ekonomik işbirliği anlaşmalarını iptal etmeli, Filistin'in işgal altında tutulmasına destek olmaktan vazgeçmelidir.

 
Yazarın Diğer Yazıları
 Özgür Sendikalar Yasası Getirilmelidir
 AKP'nin Sendikalara Yeni Bir Hamlesi
 Sözleşmeli Kamu Emekçilerinin Zaferi
 AKP Saldırıyor
 AKP Paşaları Dönemi
 Gazze Raporu
 Kıbrıs Seçimleri
 Enerji İşkolunda Sendika İhtiyacı
 Telekom Grevinin Ardından
 Cem Uzan'ın Vaatleri